Chateau de Saint Cosme, Gigondas 2012, Le Claux

2014. szeptember 26.

IMG_0912.JPG

A dél-rhône-i Gigondas városkától nem messze fekvő birtok 1490 óta a család tulajdonában van. A Le Claux 1,8 hektárja csak a véletlen és az I. világháború csapásai miatt menekült meg a kivágástól az utókor hatalmas szerencséjére. Elképesztő terroir alakult ki a kaviccsal borított sárga mészköves agyagon, ahol csodát ad a 100 évnél idősebb Grenache ültetvény.

Méltóságteljesen tapad a pohár falára. Mélyvörös szín. Illatában bujaság, húsos, gazdagság. Rengeteg gyümölcs (cassis, aszalt szilva, szamóca, fekete cseresznye), kevés füstösség, sonka, és fekete csoki jellemzi.
Ízében rendkívül elegáns, komplex, harmonikus. Kiváló szerkezetű és egyensúlyos. A savak megfelelő alapot biztosítanak, az alkohol alig érezhető. Sokrétű, sokáig lehet boncolgatni az összetevőket. Rengeteg gyümölcs, kiváló hordófűszerek, csokoládé, kávé, bársonyos korty, érett tanninok jellemzik. Hosszú lecsengése még egy korty elfogyasztására hívogat. Szűretlenül palackozták. (9 pont)  

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr46733011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aquarius71 · www.finewines.hu 2014.09.26. 15:23:44

Szuperklasszis... a finewines.hu nál korlátozott mennyiségben kapható! (új szállítmány 2 héten belül...)

Ár: 16.800 Ft, rendelés: info@finewines.hu
süti beállítások módosítása