Egy szép rheingaui rizling

2014. december 02.

IMG_1066.JPG

Leitz Rüdesheimer, Berg Schlossberg 2012

A Leitz család borászati történelme 1744 óta íródik Rheingauban. Napjainkban Johannes Leitz a szakmai munka irányítója, akit Németországban az év borászává választottak 2011-ben. A 43 hektáros, teljes egészében déli fekvésű, meredek domboldalakon csak rizling terem. A Berg Schlossberg fő talajkomponense a vörös pala némi kvarcittal.

Világos citrom színű bor, melynek elegáns, kedves illatára az intenzív virágok, őszibarack, birsalma jellemző. A kortyot egy jó adag maradékcukor teszi egyensúlyossá, megküzdve és egálra hozva a partit a határozott savakkal. Így válik egyensúlyossá és jó ivásúvá a korty. Közepes testű, egyenes vonalvezetésű, rendkívül tiszta bor. Sok citrus, már-már savanyúcukor, sok fehér húsú gyümölcs, és intenzív ásványosság. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr996950875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása