Kikelet Pincészet, Tokaji Hárslevelű 2013 Kassai

2015. március 05.

img_2006.JPG

A Loire völgyében született és Bordeauxban borásszá vált Stephanie 1994-ben érkezett hazánkba és itt ragadt, a szerelemnek köszönhetően. Több pincészetnél bizonyított, majd 2002-ben férjével, Berecz Zsolttal létrehozták a saját bizniszt. Hogy jól teszik a dolgukat, azt több elismerés is bizonyítja: 2010-ben az év tokaji bortermelője, 2013-ban a Borászok borásza keretében az év borász felfedezettje, majd 2014-ben a Borászok Borásza.

A hárslevelű megszagolva sok fehér virág, őszibarack, körte ugorhat be. Nagyon fiatal bor, amely talán a friss töltés miatt még nem a legszebb arcát mutatja. Érdemes pihentetni. A savak izgalmasak, szépek. Igazi tokaji ásványosságot mutat a korty, amelyet citrusok sora és némi körte, őszibarack egészít ki. 7 pont

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr537243327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása