Toszkán dupla

2015. szeptember 12.

20150909_192637.jpgA Caparzo birtokot az 1960-as években alapították és ma 200 hektáron gazdálkodik. Az olasz gazdaságokban megszokott módon ennek csak egy része szőlő (90 ha), de oliva és erdőség is van a birtokon. A szőlőskertek Montalcinoban találhatóak, 220 méteres tengerszint feletti magasságon, déli, dél-keleti tájolással.


Caparzo, Ca’ del Pozzo 2010 Toscana IGT
A bort fele részben sangiovese, fele részben cabernet sauvignon alkotja. 24 hónapot töltött francia kishordóban, majd további 12 hónapot palackban.
Közepesen intenzív illatában málna, eper, áfonya, szeder vanília, és édes fűszerek fedezhetőek fel. A korty izgalmas és gazdag. Egyensúlyos bor élénk savakkal. Markáns, férfias, lendületes bor, kicsit nyers tanninnal. Ízjegyeit vanília, füst, pörkölt fa, fekete ribizli, áfonya, szilvalekvár határozza meg. Hosszú lecsengésű bor. 7 pont

Caparzo, Brunello di Montalcino 2010, „40 years together”
A bortípusra jellemző világos szín, viszont gazdag, összetett illatvilág: szantál, vanília, szegfűszeg, kesudió, pörkölt fa, füstölt sonka, föld, avar, gombásság és fémes jegyek is. Egyensúlyos és harmonikus bor, kiváló arányokkal. Markáns bor, fiatalos savakkal, sok palackéréses aromával. Nagyon gazdag ízvilág: gomba, avar, föld, szamóca. vanília, füstösség. Emlékezetes lecsengés. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr517781586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása