Balassa pince, Tokaji Furmint, Betsek 2011

2016. február 05.

balassa_betsek_furmint_2011_n.jpg

Számomra a Furmint Február legkomolyabb bora Balassa István Betsek-dűlős furmintja 2011-ből.

Gazdag és elegáns illatában trópusi gyümölcsök, körte, őszibarack, mangóturmix, virágpor, pici méhviasz, valamint finom hordófűszerek és intenzív ásványosság. A korty telt, tömör, jó szerkezetű és arányos. Mindene a helyén van. Határozott, de nem túlzó savak tartják a bort. Ízét a finom hordófűszerek, fehér húsú gyümölcsök és az ásványosság határozza meg. Most kezd formába lendülni a bor. 7 pont

A palackfotót a pince weboldaláról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr408362020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szten00 2016.02.05. 16:16:19

Akkor tudhatjuk, hogy komoly gondok vannak, amikor Magyarország legnagyobb reményű borfajtájának legnagyobb volumenő kóstolójáról a legkomolyabb tétel az ország első számú borvidékéről és az ország egyik legpedigrésebb termelőjétől 7 pontig jut, miközben a Balatonnál negyedáron 7,5 pontig kúszó rajnaik vannak, a németeknél meg lazán 8,5 pontokig kúsznak.
süti beállítások módosítása