Barnabás Pince, Somló

2016. március 09.

20160220_155045.jpg

Tóth Barnabás, eredendően közgazdász, aki 2000-ben vásárolta meg az Aranyhegy-dűlőn lévő szőlőbirtokát.  6 évig - Vinum Somlaicum néven - kiváló borászokkal Stephan Spiegelberg, Kolonics Károly, Laposa József összefogva működött együtt és közös néven jelentek meg a piacon.
2013 májusától új fejezet kezdődött, Barnabás Pince néven immáron saját néven, önállóan jelenik meg saját boraival, amelyet a 0,6 hektáros kisbirtokán készít.

Két bora került a poharamba:

Somlói Hárslevelű 2012 Aranyhegy-dűlő
Illatában érett sárga alma, birsalmasajt, körte, ásványosság, virágpor és pici vanília. A savak kifejezetten határozottak, de integrálódtak és kerekek. Egyensúlyos bor, sok ásvánnyal, citrussal és fehér húsú gyümölcsökkel. Némi reszelt alma itt is megjelenik, amely csökkenti az eleganciát. Közepes hossz. 6 pont

Somlói Furmint 2012 Aranyhegy-dűlő
Az illata gyümölcsökben gazdag: ananász, kivi, grapfruit, lime, narancshéj, érett sárga alma és tűzkövesség. A hordó pörkölt magvas és vaníliás jegyei egészítik ki a gyümölcsöket.
Szájban is vonzó, elegáns, szép struktúra. Lendületes savak, amelyek az ásványossággal együtt férfias karaktert adnak a bornak. Még a fejlődése elején járó bor, amelynek kellően hosszú lecsengése sokáig megmarad. 6,5 pont

Érdemes figyelemmel kísérni ezt a pici birtokot. Aki szerencsés, hozzájuthat az évente készülő néhány palack egyikéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr498453476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása