Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Prior 2015

2016. július 16.

pannonhalmi_prior_2015_nn.jpg

A Prior minden évben 100% rajnai rizling. Több menetben zajlott a szüret: szeptember elején, végén, majd október elején is szedtek különböző érettségű rizlinget. Egész fürtös préselés, mustülepítés után acéltartályban erjedt 25 napon át, alacsony hőmérsékleten.

A kezdés nagyon lendületes: fehér virágok, tengeri szél sóssága, zöld alma, körte, birs, lime, grapefruit, mandarin. Leheletnyi fehér bors. Friss, hűsítő és nagyon tiszta illat.
Közepes ízintenzitás mellett erőteljes, feszes, nagyon tiszta bor. Penge savak, filigrán test mellett 6 gramm cukor ad kerekséget, eleganciát és egyensúlyt. A citrusok és a fehér húsú gyümölcsök dübörögnek némi sós-ásványos felhanggal. Hosszú lecsengés, és „kérek még” zárás. 7 pont

A fotót a kereskedőjük oldaláról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr48891274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása