Weingut Müller, Grüner veltliner, Bergkristall, 2013

2016. július 28.

20160724_171156.jpg

A Müller család 1936 óta művel szőlőt Kremstalban, Ausztria egyik legelismertebb borvidékén. Ma a harmadik generáció vezeti a pincét, de a teljes család részt vesz a munkálatokban, nagyszülőstül, nagybácsistól. A 90 hektáros birtok agyagos, kavicsos talaján, ökológiai termesztés keretében termett ez a zöldveltelini is.

Október közepén szedték, teljes érésben. Azonnali zúzás, bogyózás, préselés, majd mustülepítés következett. Acéltartályos erjedést követően rövid ideig finom seprőn volt a bor.

Telt, gazdag, minőségi illattár, amely több szólamban is szépen játszik: gyümölcsök (citrom, lime, narancshéj, grapefruit, körte, őszibarack), fűszerek (fehér bors, szerecsendió), ásványok, petrolosság és palackérési aromák.
Jól strukturált, feszes szerkezetű, egyenes vonalvezetésű bor határozott savakkal, közepes alkohollal és testtel. Meggyőző egyensúllyal, igyekszik meghódítani a kóstolóját. Az ízkép is összetett és sokrétű, ugyanakkor még egy kortyra csábító. Szép bor! 7 pont

20160724_171206.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr978919288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása