Ezt a franct nem lehet kihagyni!

2016. szeptember 05.

20160905_080815.jpg

Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet, Villányi Cabernet Franc, Prémium 2012   

A Ruppert birtok borait a közelmúltban kóstoltam, tetszettek. A 2012-es vörösek sem maradnak el a megszokott sztenderdtől. A CF kimagaslóan jól működik Ákos kezei közt.

Nagyon mély színű, szinte fekete maggal. Intenzív és buja illat, amely lendületesen ostromolja az orrot. Mentol, herbák, szeder, fekete cseresznye, fekete szeder, áfonya, cassis, fekete bors, szegfűszeg, fahéj, kakaóbab.
A szájban nagyon tömör, koncentrált és fajsúlyos, magas alkohollal és nagy testtel. Finom és selymes tannin, valamint integrálódott savak jellemzik. Szinte édes érzetet nyújtanak a lédús gyümölcsök, a tüzes alkohol és a hordófűszerek sora. Komoly hangvételű, nagyon sűrű, de szép eleganciát megtestesítő bor. Nagyon hosszú finis. Még nagyon fiatal, de már most 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4911665908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása