Ízelítő az Orsolya Pincétől

2016. október 24.

20161017_160333.jpg

Orsolya Pince - Eger (Ostoros)
A Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán borászházaspár közel 10 hektárt művel az Egri Borvidéken, a Görbesoros, Hermány, Macskás-tető, Tag, Kutya-hegy, Sík-hegy, Nagy-Galagonyás, Gesztenyés dűlőkben.
14 szőlőfajtával dolgoznak(olaszrizling, lányka, viognier, chardonnay, furmint, ezerjó, zweigelt, pinot noir, merlot, kadarka, syrah, kékfrankos, cabernet franc, csókaszőlő) , ami Eger sokszínűségét mutatja. Évente 10-15000 palack bort készítenek.
Két fajtabor került a poharamba, a legutóbbi évjáratból.

Egri Olaszrizling 2015
Finom, nem tolakodó illata pörkölt magvakkal, grillázzsal indul útnak, amely vilmoskörtével, sárga almával, őszibarackkal egészül ki.  
Fanyar, fehér húsú gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával. Szép egyensúlyt mutat, jók az arányai. A közepesnél tömörebb szerkezet, penge savak, nem túlzó alkohol. A korty közepén és a lecsengésében megjelenik egy kis zavaró kesernyésség. Kár érte, így 6 pont

Egri Kadarka 2015
Már a nagyon világos színvilág is arra a könnyedségre utal, amelyet az illat és az íz vissza is igazol. Illatába könnyű beleszeretni: meggyszörp, vadmálna, cseresznye, marcipán, édes fűszerek,. Alig közepes testű korty, szinte nem létező tanninnal, lendületes biztosító savakkal és visszafogott alkohollal. Nagyon elegáns, könnyed, szinte légies a korty. Mégis tele van olyan fűszerekkel, amiket nem lehet nem szeretni: málna, cigánymeggy, fahéj, szegfűszeg, vanília. Az egyensúlyba sem lehet belekötni. Finomra hangolt, sokáig szájban maradó lecsengés. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5311825471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása