Gilvesy Pince, Próbaüzem 2015 (Furmint)

2016. november 17.

20161112_232915.jpg

A Gilvesy pincéről borai korábban is tetszettek. Legutóbb a pince első furmintja került a poharamba, amely egy szűretlen anyag.
Egész fürtösen préselték a szőlőt, amely aszúsodott szemeket is tartalmazott. Finomseprőn érlelődött, használt hordóban.

Áradó, elegáns, kedves illat: Citrusok, sárga alma, körte, sárgabarack, némi pörkölt mogyoró, szezámmag, dió, mandula és ásványosság.
Intenzív, tömör, telt korty, amely mégis lendületes a szép savak miatt. Arányos bor, jó egyensúlyt mutat. Érett fehér húsú gyümölcsök, trópusi gyümölcsök, ásványok, diszkrét fűszeresség. Gazdag és nagyon hosszú lecsengés. Kiváló arányok. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3011965201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konkoly Mihály: Gilvesy Pince, Próbaüzem 2015 (Furmint) 2016.11.17. 13:13:02

A Gilvesy pincéről borai korábban is tetszettek. Legutóbb a pince első furmintja került a poharamba, amely egy szűretlen anyag.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása