Két tokaji ikon 2015-ből

2016. december 23.

clipboard.jpg

Balassa Pince, Tokaji Furmint, 2015 Mézes-Mály / Villő
Lassan nyílik, de idővel minőségi illattár éri el az orrot. Az tűzkövesség azonnal szembetűnik, amely mellé az érett fehér húsú gyümölcsök zárkóznak fel. Citrusok, sárga alma, fehér bors, narancshéj, ananász, szegfűszeg.
Közepesnél tömörebb szerkezetű bor, élettel teli korty, lendületes savakkal. Kikezdhetetlen arányai vannak, elegáns, szép az egyensúlya. Íz világa intenzívebb az illatánál: sósság, szezámmag, ananász, grapefruit, mangó, sárga alma. Nagyon hosszú lecsengésű. 7 pont


Gizella Pince, Tokaji Hárslevelű 2015, Barát
Vonzó, érett fehér húsú gyümölcsök uralják az illatot, de a citrusok, trópusi gyümölcsök, fehér bors, pirított magvak felé is elkalandozhatunk.  
Leheletnyi maradékcukor kerekíti a feszes savak és biztosítja a példás egyensúlyt. Vibráló, élettel teli korty. Gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával. Struktúrája arányos, szép és megnyerő.
Hosszú és újabb kortyot követelő lecsengés. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr212051765

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konkoly Mihály: Két tokaji ikon 2015-ből 2016.12.24. 14:13:01

Balassa Villő 2015-ből. Kikezdhetetlen arányai vannak, elegáns, szép az egyensúlya.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása