A narancs szépsége

2017. január 06.

narancs.jpg

Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Chardonnay, Narancsbor, 2015

A pincészet honlapja meglehetősen informatív a borral kapcsolatban. A Packalló dűlő termése, amelyen barna erdőtalaj, homokos vályog illetve löszös homok található. A szeptember 28-án szőlőt héjon erjesztettük és négy héten át héjon is tartották. Egy speciális hordót használtak, amelyet forgattak az erjedés alatt, ezzel is segítve az íz és aromaanyagok kioldódását. Öt hónapig finom seprőn tartották a bort, ez a metódus elősegítette, hogy alacsony szinten legyen tartható a kén. Szűrés és derítés nem történt. 600 palack készült ebből a borból.

Kissé opálos, amely a kategóriában nem szokatlan, narancsszínű ital. Illata édes fűszerekkel nyit, gyógynövényekkel, mézzel, fehér borssal, trópusi gyümölcsökkel, dióval, mandulával teljesedik ki.
Férfias korty, amelyben határozottan jelen vannak a cserek, az alkohol, de savakat sem nélkülöz. Tömör, sűrű mag, krémes textúra jellemzi. Az édes fűszerek, a sárga alma, a trópusi gyümölcsök és a mandulás, diós vonal az ízben is visszaköszön. Aszalt gyümölcsök, mazsola, narancshéj, gyógynövények. Hosszú lecsengés. Nem mondom, hogy könnyen érthető bor, de a borértők közt sikert arat. Élmény volt kóstolni. Még nagyon fiatal, szívesen kóstolnám 2-3 év múlva. 7 pont (4450 Ft, a pincénél)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3312096121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kijózanító újév 2017.01.17. 17:14:15

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Van itt minden, mi szem-szájnak, léleknek ingere: sör, bor, pálinka, kocsma, faloda. Mivel mások is írnak róla, heti rendszerességgel gondoskodunk arról, hogy egybegyűjtve tárjuk elétek a most induló...

Trackback: Konkoly Mihály: A narancs szépsége 2017.01.06. 10:00:01

Nem mondom, hogy könnyen érthető bor, de a borértők közt sikert arat. Élmény volt kóstolni. Még nagyon fiatal, szívesen kóstolnám 2-3 év múlva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása