Mészáros Pince, Szekszárdi Cabernet franc, Hidaspetre, 2015

2017. február 02.

meszaros_hidapestre.jpg

A bor a Hidaspetre dűlőről kapta a nevét, mely Szekszárd egyik legjobb dűlője, dél-keleti fekvésű, talaja kötött agyagos, mészköves. 35 éves szőlőtőkékről szüretelik Mészárosék a szőlőt.
21 napig héjon erjed az anyag, majd 24 hónapos hordós érlelést kap.

A pohárba szagolva negró, étcsoki, kakaóbab, kávé, cédrus, szivardoboz, fa, toast, aszalt szilva jelenik meg.
Tömör, vastag bor, érett tanninnal és jó savakkal. A bor íz képe inkább édes, mint szikár. Sok lédús erdei gyümölcs egyensúlyoz a hordó aromákkal. Egyelőre döntetlen. A finis hosszú, pici kesernyésséggel. Nagyon-nagyon fiatal bor, sok ideje lesz még kiteljesedni.  7 pont (3500-4000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5312174926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Inni, vagy nem inni 2017.02.06. 09:48:15

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Olyan hírdömpinggel indult a hét, hogy a Heti sajtó teljessége a tét, egy dolog a gyűjtés, másik az olvasás, inni meg ki fog, ha a monitorba meredsz folyton folyvást? Hétszentség'17/5 2017. 01....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása