Hú, de jó ez a rizling!

2017. március 10.

20170209_215319.jpg

Weingut Rudolf Fürst, Riesling "R" Großes Gewächs 2009, Centgrafenberg, Franken

A németországi Franken régióban 1638 óta készít bort a Fürst család. Ez a borvidék nem kifejezetten a rizling fajtáról szól, hiszen a Müller-Thurgau, a Sylvaner és a Bacchus fajta is nagyobb területet szakít ki magának. A pincészet életében azonban fontos a rizling, amely a legjobb területeken zöldell, mint a Centgrafenberg dűlő.
A Großes Gewächs, vagyis grand cru terület 11 hektárja, Bürgstadt városa mellett fekszik, déli fekvésű, talaja vasban gazdag vörös homokkő. Az agyagban gazdagabb részek fehérszőlőnek, a köves, kavicsos részek a kék szőlőnek kedveznek. A grand cru terület borát 2400 literes hordókban érlelik.

Elképesztően elegáns és összetett illatában friss gyümölcsök, körte, sárga alma, citrusok, mentol, ásványok, és friss dohány!
Szép savak ölelik körbe az aromacsokrot: vilmoskörte, őszibarack, sárgadinnye, citrusok, meszes sósság. Tanítani való egyensúly és tisztaság jellemzi. Krémes textúra és szépen integrálódott alkohol. Hosszú lecsengés. 7 pont (az aktuális, 2014-es évjárat 18 euroért kapható)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9712306599

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Föl ne boruljál tőle 2017.03.13. 12:04:41

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Giling-galang, szól a harang, délután italozni nem nagy kaland. Azért végképp nem szólhat meg senki, ha a Heti sajtóból csak olvasol róla, mert a surranópályán felkészülni ér. Hétszentség'17/10 ...

Trackback: Konkoly Mihály: Hú, de jó ez a rizling! 2017.03.10. 13:00:02

Elképesztően elegáns és összetett illatában friss gyümölcsök, körte, sárga alma, citrusok, mentol, ásványok, és friss dohány!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása