Melnik 55

2017. május 24.

20170517_210146_1.jpg

Logodaj Borászat: Melnik 55, 2015
1994-ben alapított pince, amely Bulgária legnaposabb és legmelegebb területén, a Struma-völgy borvidéken található. Riccardo Cotarrela, egy olasz tanácsadó borász felügyeli a szakmai munkát. A mediterrán klímájú borvidéken több szőlőfajta is megtalálható, amely csak a Struma-folyó vidékére jellemző, mint a korai melnik vagy a rouen.
A korai melnik (más néven melnik 55) egy hibrid, amely kiválóan működik a homokos, agyagos meleg talajon is. A Bulgária szerte elterjedt, meglehetősen kései érésű melnik szőlőfajtát összehozták a valdiguié, durif, jurançon and cabernet sauvignon fajták pollenjével.
Közepes érésű, közepes fürtű, vékony héjú fajta, amely általában szeptember második felében érik.

A poharamba került bor alapanyagát szeptember 22-én szüretelték, többször válogatták, majd 18 napig erjedt. 8 hónapot töltött francia hordóban.
Közepesnél intenzívebb illat, sok-sok gyümölccsel: szeder, málna, fekete ribizli, szeder, áfonya.
Megkóstolva bársonyos, selymes, szinte simogató. A magas alkohol felé billen egyértelműen az egyensúly. Megfelelő sav tartja. Rengeteg gyümölcs tobzódik az ízében is. Nincsenek nagy mélységei, de kifogástalan gyümölcsösséggel és hosszú lecsengéssel hódít 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr912533783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása