Bíró és Fia Pince, Egri Chardonnay 2015

2017. június 05.

biro.jpg

Bíró Attila neve elsősorban a vízilabda világából lehet ismerős. Egri születésűként természetesen az egri csapatban, majd a Ferencvárosban pólózott, de légiósként megfordult Olasz-, Török- és Görögországban is. Pályafutása végével edző lett, jelenleg a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, 2016-ban a magyar válogatottal Európa-bajnoki címet nyert.

Az édesapja által alapított pince életében mindig részt vett, amikor ideje engedte. Ő nem sorolható be a „híres lettem - szeretem a bort - veszek egy pincét – majd lesz valahogy” vonalba. ’80-as évek óta részt vesz a pince életében. Új-Zélandi edzői munkája során is nagy figyelmet szentelt az ottani borkészítési stílusok megismerésére.
A poharamba került chardonnay a Kis-Kocs dűlő termése, amely gondos válogatás után spontán erjedt, majd használt kis hordókban érlelődött.
Illatában fanyar gyümölcsök fedezhetők fel, mint a birskörte, sárga alma, faeper és némi ásványos petrolosság. Megkóstolva határozott savakkal, közepes testtel és alkohollal találkozhatunk. Nem a mélysége és a komplexitása miatt szerethető, hanem az egyedi gyümölcsösség és egyensúly teszi széppé. Közepesen hosszú lecsengéssel búcsúzik. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2712562801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása