Kamocsay Jr. móri újrakezdése

2017. június 14.

20170602_151049.jpg

Kamocsay Jr. Pince
Kamocsay Ákost, akinek a neve összeforrt a Hilltop Borszattal, minden borkedvelő ismeri. Fiát, ifj. Kamocsay Ákost is a borász pályára állította, aki többek között Dél-Afrikában és Kaliforniában gyűjtötte a tapasztalatokat.
2005-ben már saját pincészetet vezetett Móron, amely a kezdeti sikerek után mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A belépő tulajdonostársakkal nem voltak azonos hullámhosszon, ezért Ákos Jr. más pincéknél próbált szerencsét. 2013 ót újra saját pincét visz Móron, illetve balatoni területekről szüretelt szőlőből is készít bort.

Móri Chardonnay 2015
Intenzív illatában a hordó édes fűszerei dominálnak, de őszibarack, körte, sárga alma, mogyoró, pirított szezám is felfedezhető. Megkóstolva is marad az édes érzet, amit a hordózás és az érett gyümölcs biztosítanak. Jó savak, a közepesnél nagyobb test és tüzes alkohol jellemzi. 6 pont (3000 Ft)

Emma Cuvée 2015
A Csóka és a Vajal dűlő túlérett terméseit dolgozták fel: ezerjó és chardonnay 50-50%-os házasítása. Használt, 500 literes hordóban, spontán erjedt. A finomseprőt hetente felkeverték. Összesen 10 hónapot töltött hordóban.
Illatában az édes fűszerek jelennek meg elsőként, amelyet aszalt gyümölcsök, pörkölt magvak követnek. Szájkitöltő, testes bor, finom savakkal és tüzes alkohollal. Az érett gyümölcsök és az édes fűszerek határozzák meg az aromavilágot. Fajsúlyos, komoly bor, hosszú lecsengéssel. Összesen 1600 palack készült belőle. 6,5 pont (4600 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7512586713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása