Gizellák

2017. június 17.

20170602_155255.jpg

Szilágyi Laci birtokáról már írtam pár mondatban, pl itt. Szerencsémre a 6 hektáros birtok újabb és újabb boraiba botlok bele. Íme ismét két minőségi anyag:

Tokaji Furmint 2015
Három dűlő termése: a keresztúri Kastély (64%), és Medve (16%), valamint a tarcali Deák (20%). Mindössze 4 hónapot töltött hordóban az erjedést és az érlelést is ide értve.
Intenzív illat, amelyben vilmoskörte, őszibarack, citrusok és a nagyon finom hordóhasználat fűszerei (fahéj, grillázs, mogyoró, pirított szezám) tárulnak elénk.
Intenzív, feszes, kiváló szerkezetű korty, sok citrussal és lédús fehér húsú gyümölcsökkel. Jó kézzel nyúltak a hordóhoz, elegáns aromaképet kölcsönzött a bornak: mogyoró, pici vanília. Közepesnél hosszabb lecsengés. 6,5 pont (a 2016-os évjárat van a piacon, ami 4350 Ft)

Tokaji Furmint-Hárslevelű 2015 Szil-völgy
A két fajta fele-fele arányban található meg a borban. 80%-ban használt, 20%-ban új hordót vetettek be a bor készítésekor.
A pohárba szagolva finom hordós aromákkal kelleti magát a bor, édes fűszerek, vanília, mogyoró, grillázs formájában. A gyümölcsök sem maradnak el mögötte, ez teszi teljessé a képet.
Lendületes kortyot biztosítanak a savak, olajos test, érezhető, de nem túlzó alkohol. Kiváló textúrájú bor, sok gyümölccsel és fűszerekkel. Ananász, körte, narancshéj, mangó, sárga alma. Komoly anyag, nagy érlelési potenciállal. 7 pont (6350 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3512589815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása