Tokaj Portius, Furmitage 2013 (Furmint birtokbor)

2017. augusztus 10.

20170808_134740.jpg

Hörcsik Richárd és családja évek óta kádárüzemet működtet Sárospatakon, de ő tovább lépett: hercegkúti pincéjében elkezdett bort készíteni. 2005-ben készült az első évjárata az 5 hektáros területről. Furmint, hárslevelű, sárga-muskotály és chardonnay ültetvényei 3 dűlőben találhatók szívében Tolcsván, és Sárospatak határában.
A pincét Robert Wojciech Portiusról nevezte el, aki lengyelországi kereskedőként fontos szerepet játszott Tokaj-hegyalja történelmében a XVII. század első felében.

Ez a furmint egy birtokbor, amely részben andezit, részben riolit altaljú területekről származik. Világos, citrom színű bor. Intenzív illatában szép egyensúlyt mutat gyümölcsök sora (körte, ananász, birs, őszibarack, citrusok) és a hordó lenyomata (toast, grillázs, pirított magvak). Megkóstolva testes bort kapunk, amelyet a határozott savak szépen támasztanak, ezzel biztosítva az egyensúlyt. Részlet gazdag, tartalmas bor sok édes fűszerrel és érett gyümölcsökkel. Lecsengésében sem találni kivetni valót. 7 pont (3490 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9612729830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása