Aszúk a csúcson

2017. augusztus 22.

20170808_134929.jpg

Ahogy korábban már írtam, a Royal Tokaj Pincészet a tokaji borvidék egyik legismertebb és nemzetközileg legelismertebb pincészete már 26 éve megkerülhetetlen a borvidéken. Az első külföldi tulajdonú pincészet volt Tokajban a rendszerváltoztatás után. A vilgáhírű szakíró, Hugh Johnson is részvényese és hírvivője a cégnek. A dűlőszelektált borokra esküsznek, melyek olyan első osztályú területekről származnak, mint a Mézes Mály, Nyulászó, Szt. Tamás és a Betsek dűlők. 

Íme két nagyon komoly aszú, amely még csak nem is a dűlős válogatások közül való:

Tokaji Aszú 5 puttonyos 2013
Világossárga színű bor, amelynek illatában érett, vonzó sárga gyümölcsök, mangó, papaya, virágpor, fehér virágok, narancshéj, ánizs, szegfűszeg, és rókagomba jelennek meg.
Megkóstolva olajos, tömör, gazdag, koncentrált borral találkozunk. Az édességet határozott savak tartják kordában, így megmarad kifejezetten iható bornak, nem nehezül el. Mindenhol jelen van a szájban és hozza magával az érett gyümölcsöket, a karácsonyi süti fűszereit, a citrusokat, az ánizsos herbákat. Nagyon gazdag és hosszú lecsengés. 8 pont (5950 Ft

Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
Áradó, hívogató, komplex illat vesz le a lábunkról. Fehér virágok, sárgabarack, birsalmasajt, körte kompót, trópusi gyümölcsök, méhviasz, botritisz, méz és kamillavirág.
A rendkívül magas cukortartalom ellenére elegáns, kifinomult, egyensúlyos bort kóstolunk. Kirobbanó energiát mutató, részletes bor. Komoly hangvételű, nagyon sűrű, de szép eleganciát megtestesítő bor. Részletes, vibráló, csodálatos struktúrájú bor. Szinte végtelen az utóíz és évtizedekig eltartható. 9 pont (9000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1012769004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása