Az alma legszebb formája

2017. október 27.

20170927_094045_1.jpg

Christian Drouin 30 Years

A calvados, az észak-franciaországi Normandia világhírű itala. Alapanyagául az alma szolgál, amelyből először almabort készítenek, azt lepárolják és évekig érlelik. A Drouin birtok alapítása 1960-ra datálódik, azóta készítik kiváló párlataikat. A minőség érdekében a leszedett egészséges almát még tovább érlelik a padlástérben, és a lékinyerés is csak 60%-os a maximálisan megengedett 85% helyett. A birtok jellegzetessége, hogy más italok hordóit (Port, Sherry, Cognac) is használják a még komplexebb aromák elérése érdekében.
Természetesen az igazi különlegességeket a hosszan érlelt italok jelentik, amelyeknél minden hordót külön palackoznak, nem házasítják a hordókat. Ez a 30 éves tétel is egy hordó gyermeke.

Közepesen intenzív illat: almakompót, vilmoskörte, birsalmasajt.
Selymes textúra, édes ízkép, sok fűszerrel és érett lédús gyümölcsökkel. A fanyarság is bekúszik a képbe, amely egyensúlyt kölcsönöz a calvadosnak. Kellemes tétel. 7 pont (42900 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr813086638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása