Müller - Petrech Co.

2018. január 11.

20171225_154602_1.jpg

Chateau Béla, Olasz rizling, 2012
Esztergomnál átlépve a határt, néhány kilométer múlva Béla településbe botlunk, ahol csodás kastélyszálló és borászat működik.
A borászat egyik tulajdonosa az édes borok piacának egyik legnagyobb alakja, Egon Müller, akit családi szálak kötnek a kastély tulajdonosához. Az első évjáratot Miroslav Petrech 2011-ben készítette el, azóta is ő a borászat vezetője.

A 2012-es olasz rizling némi maradékcukorral rendelkező, desszertbor. Az illat sárga almát, körtét, őszibarackot, szőlőt, sárgadinnyét és citrusokat vonultat fel. Megkóstolva szép egyensúllyal találkozunk. A savak és a maradékcukor pont kiegészítik egymást. A száraz borok kedvelői is szerethetik, de az édes bor fanok sem fogják kiköpni. Közepes test, rizlingesen filigrán és feszes (igen, a nagy „testvérre” a rajnai rizlingre gondolok). Citrusok, sárga alma, mentol, zöld fűszerek és őszibarack mutatja magát a kortyban is. Közepesen hosszú, kifejezetten jó ivású bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9613540865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása