F1 inspirálta birtok

2018. január 14.

20171229_103422_1.jpg

 

Podere Castorani, Colline Pescaresi IGT Amorino 2005

A pincészet a nemrég visszavonult Forma 1-es pilóta, Jarno Trulli tulajdona. Az utazó cirkusszal járva a világot, megismerte a borokat és a borok közösségteremtő erejét, misztikus voltát. Ezen inspirációk hatására 1999-ben vásárolta meg a pescarai szülőhelyétől pár perc autóútra lévő birtokot. Azt is mondhatjuk, hogy Trulli visszakanyarodott a gyökerekhez, hiszen nagyapja borászként kereste a kenyerét.

Jó pár órás dekantálás után kóstoltam a bort. Gránát színt mutatott, ami némi oxidációt feltételez. Illatban valóban megjelent némi öregedés. Fanyar erdei gyümölcsök, füst, bőr, gomba, kakaópor, kávézacc, földesség érezhető az illatban.
Kóstolva frissebbnek tűnik, mint az illat. Jó savak, érett, sima tanninok, jól integrálódott alkohol jellemzi. Étcsoki, kávé, sült hús, sonka, fahéj, szegfűbors, fekete olíva, szeder, szilvalekvár. A közepesnél emlékezetesebb hossz. Illatban nem tökéletes, ízben sokkal szerethetőbb bor. 6 pont

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8813571217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása