Happy end

2018. január 20.

20171015_141759_1.jpg

Glenmorangie, Quinta Ruban
Két testvér, William és John Mathesen alapította a lepárlót, amely sörfőzdeként kezdte az életét. 1843-ban alakították át whisky főzésre. Fontosnak tartják az ún. finiselés, vagyis az érlelés utolsó fázisának finomítását, tökéletesítését. Ez a tétel bourbon hordókban pihent, majd a palackozás előtt a portugál „Quintas” szőlőbirtokról származó legkiválóbb Ruby Port hordókba került 2 évre, majd 46%-os alkohollal lett lepalackozva.

Illatában a tölgy, aszalt sárgabarack, fűszerek, cseresznye, étcsoki, kávé, datolya, füge, vanília, és visszafogott tőzeg fedezhető fel. Nagyon krémes textúra, kifejezetten markáns, férfias alkoholérzet és komoly test. Sok piros bogyós gyümölcs és fűszer vezeti a kortyot, hosszú lecsengésében már a tölgyesség dominál. Kifejezetten tetszett, ahogy a portói hordó piros bogyós gyümölcsei átszőtték a whiskey karakterét.7 pont (18490 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2713577201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása