Les Grand Vin de Szekszárd

2018. január 29.

Az egyébként nem túl összetartó borágazatban a villányi és a szekszárdi kollégákat szoktuk emlegetni, mint, akik példaértékűen össze tudnak fogni egy-egy ötlet, marketing aktivitás, akció sikerének érdekében. Szekszárdon sikeresen megvalósult a Fuxli, Etalon, Szekszárdi palack projekt és végre piacra kerültek a Grand borok is. A 2012-es évjáratból négy borászat, a Heimann, a Takler, az Eszterbauer és a Sebestyén pince, elkészíti a Nagy Bort. A kékfrankos kötelező 25%-os aránya mellett egyéb tetszőleges fajták házasításából, öt éves érleléssel készül a bor. A fenti négyek folyamatosan vizsgálják, bírálják egymás teljesítményét is. Íme két Grand:

heimann.jpg

Heimann Pince, Grand 2012
A kékfrankost itt sagrantino és cabernet franc egészíti ki. 3 év hordóban, 2 év palackban.
Nagyon mély és részletes illat tárul elénk. A földesség, a sonka, a füst mellett fekete ribizli, szeder, fekete cseresznye, szilvalekvár, vanília, étcsoki fedezhető fel.
Nagy elánnal rohamozza az érzékszerveket. Tömör, vastag, áradó, fajsúlyos bor. Sok a tannin, de érett és beépült. Tüzes alkohol, szép savak, és nagyon hosszú lecsengés. Étcsoki, kávé, fahéj, szilvalekvár, cassis, tonkabab, szeder, füst, hecsedli. 7 pont (15 000 Ft)

 

20171214_192447.jpg

Takler Pince, Grand 2012
A Porkoláb-völgy, Görögszó, Cinka, Szenta-völgy dűlők termését dolgozták fel. 30 % Cabernet sauvignon, 26 % Kékfrankos, 24 % Merlot, 20 % syrah alkotja a házasítást.
Nagyon intenzív, koncentrált, fajsúlyos illat: csokibomba, cassis, szilva, feketeszeder, kakaópor, fahéj, vanília. Megkóstolva is egy komplex, intenzív, nagyon gazdag borral találkozunk. A tannin érett, nem zavaró, a textúr krémes, selymes, a savak jó támaszt adnak a gazdagságnak. Tömör, húsos, mégsem túlzó anyag. Sok csoki, kávébab, karamell, szilvalekvár, hecsedli, fekete ribizli, tölgy, füst és némim földesség. Nagyon hosszú és emlékezetes a lecsengése. 8 pont (27 000 Ft)

 

A Heimann palackról elfelejtettem képet készíteni, ezért a forgalmazójuk oldaláról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8313575353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása