Gemtree Borászat, Ernest Allan Shiraz 2015 Mclaren Vale

2018. február 25.

20180219_200621.jpg

A Gemtree egy harmadik generációs borászat, amely 2008 óta biodinamikus elvek szerint készíti a borait a Mclaren Vale borvidéken. Az ausztrál mediterrán klíma, az öböl hűvös szelei és a nagyon változatos talaj jelentik a minőség alapját. 260 hektáron chardonnay, verdelho, rizling, pinot noir, merlot, shiraz, cabernet sauvignon, tempranillo, petit verdot és sangiovese fajtákat művelnek.
A borászat jelenlegi szőlészének a nagyapja volt Ernest Allan Rivers, aki kertészként természet közeli módon dolgozott. Az ő tiszteletére készült az általam kóstolt bor. Néhány különleges parcella termését külön elkészítették, majd 16 hónapos francia hordó érlelés után palackozták.

Elképesztően izgalmas illatában gyógynövények sora, amelyet erdei gyümölcsök és édes fűszerek egészítenek ki. Fekete olíva, kamilla, szeder, áfonya, feketebors, fekete cseresznye vonul fel
Megkóstolva is nagy élmény, érett mindene, de van tartása semmi nem túlzó benne. Szájkitöltő bor selymes tanninnal, krémes textúrával, jó savakkal. Az édes fűszereket érett gyümölcsök egészítik ki az ízképben. Nagyon hosszú sokáig tartó élmény. 8,5 pont (6500 Ft-nak megfelelő AUS)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3013696488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása