Villa Mangiacane, Chianti Classico DOCG, Gran Selezione, District Z 2012

2018. március 15.

chianti.jpg

Villa Mangiacane, Chianti Classico DOCG, Gran Selezione, District Z 2012
A Firenzétől húsz perc autóútra lévő pincészet hotel és spa szolgáltatással is rendelkezik, mint ahogy ezt az olaszországi pincészeteknél megszoktuk. Maga a Villa egy 300 hektáros birtok közepén található, Chianti Classico területén.

Ez a bor, a kötelező, és a Chianti alapját jelentő sangiovese mellett 10%-ban merlot is tartalmaz. A kézi szüret után acéltartályban erjedt, összesen 20 napot volt héjon. Másodtöltésű francia hordóban töltött 24 hónapot.
Tömör húsos illatában fekete ribizli, kakaó kávébab, hecsedli, földesség, szeder, fahéj vanília, szegfűszeg, gyógynövények cseresznye jelenik meg.
Megkóstolta is hasonló gazdagsággal találkozunk. Szinte tobzódni lehet az aromákban, amelyek az illatban felsoroltakra hajaznak. Sajnos a bor egyensúlya az alkohol felé billen és a tanninszint is kifejezetten magas. A savak szépek, a test igyekszik felzárkózni az előzőekhez. Nagyon nagy anyag, de inkább pankrátorként lehengerlő, mint jól iható. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr813732658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása