Rioja Vega, Gran Reserva 2008 Viejas Anadas,

2018. március 22.

wine-rioja-vega-viejas-anadas-e1507028168218.jpg

1882-ben alapította a pincészetet Felipe Ugalde. Abban az időben söpört végig Franciaországon a phylloxera, amelynek hatására sok borász Észak-Spanyolországban próbált szerencsét. A régióba áramló tudásbázissal jól gazdálkodott a Rioja Vega, amely gyorsan vezető pincévé vált.

Ez a 100% tempranillo elegáns és kifinomult vörösbor, amelynek már az illata is meggyőző. Vonzó erdei gyümölcsös, kakaós, kávés, hordó fűszereket felvonultató illat. Megkóstolva több a gyümölcs és kevesebb az édes fűszerek aránya. Krémes textúrájú, szép szerkezetű bor. Komoly hangvételű, nagyon sűrű, de szép eleganciát megtestesítő bor. Kicsit édeskés az utóíze, de a tanninok minősége és a hossz meggyőző. 8 pont (kb. 8200 Ft)

 

A palack fotóját a cég honlapjáról vettem kölcsön.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4313766094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása