Olasz rizling mesterkurzus

2018. április 24.

20180407_115451.jpg

Magashegyi Pincészet, Badacsony
3 hektáron gazdálkodó kis pince, amely a természetességet tűzte a zászlajára. És meg is valósítja azt! Minden tétel spontán erjed és minimális kénen kívül mást nem használnak. Csak olasz rizlinggel foglalkoznak a badacsonyi és a szent györgy-hegyi termőhelyeken. Íme a most elérhető választék:

Badacsonyi Olasz rizling 2017
B14-es klón, amely nagyon jó savgyűjtő. Derítetlen, a Hegymög-dűlő termése.
Nagyon tiszta, közepes intenzitású illatában fehér virágok, fanyar gyümölcsök, citrusok, csonthéjasok, határozott ásványosság jelenik meg.
Nagyon határozott savak mellett közepes test, alig észlelhető alkohol. Sok ásvány és a sav szinte sós lecsengésűvé teszi. Karakteres bor. 6 pont (1990 Ft)

Badacsonyi Olasz rizling 2017
P2-es klón, derítetlen, a Rizapuszta termőhely gyümölcséből.
Érettebb alapanyagoknak tűnik, kevesebb citrussal, több fehér húsú gyümölccsel, fehérborssal, ásványokkal.
Megkóstolva kerekebb, tömörebb bor, visszafogottabb savakkal, közepes testtel. Sok körte, sárga alma, nectarine, narancshéj, fehér bors, pici mandula. Nagyon természetes ízek. Közepes hossz. 6 pont (1890 Ft)

Badacsonyi Olasz rizling 2017
P2-es klón, de derített. Fehér húsú gyümölcsök mellett trópusi gyümölcsök is felvillannak. A fehér virágok nagyon szépen utalnak a fajtára.
Teltebb, tömörebb, húsosabb szövetű bor. Egyértelműen nagyobb test, picit tüzesebb alkohollal, szépen csiszolt savakkal. A közepesnél hosszabb finis. 7 pont (1890 Ft)

Badacsonyi Olasz rizling 2016
P2-es klón, a Rizapuszta termőhely gyümölcséből készítve.
Szépen kezdődik a palack buké, amely mellett citrusok és felvillanó a trópusi gyümölcsök jelentkeznek, ásványos kiegészítéssel.
Megkóstolva egyensúlyos, kiváló szövetű, nagyon jó arányokkal bíró bor. Igazi természetes, naturális élmény. Semmiből nem sok, de mindenből pont elég. Lendületes savak, de mellette megfelelő test és gyümölcsösség. Egyensúlyos és harmonikus. 7,5 pont (2990) Ft

Szent György-hegyi Olasz rizling 2016
A Lovas-dűlő termése, amely 9 hónapot töltött hordóban.
Nagyon elegáns, intenzív, édes fűszerek sokasága az illatban, grillázs, érett trópusi gyümölcsök, finom gyógynövények, pici pirítós.
Kerek, krémes érintésű bor, tüzes alkohollal. A fa még fedi a gyümölcsöket, remélem idővel beáll az egyensúly. 7 pont (3490 Ft)

Narancsbor, Olasz rizling 2017 hordóminta
Normál préselés után, a tartályban lévő musthoz hozzá adják a törköly egy részét. 2 hónap durva seprőn, 1 hónap héj alatt.
Aranyszínű bor, amely elegáns, határozott, de nem túlzó fűszereket, trópusi gyümölcsöket vonultat fel. Tüzes alkohol, tömör szerkezet, jó savak és hosszú finis. Szép bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3113831666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása