Művészi assyrtiko

2018. május 22.

20180219_192453_1.jpg

 

Wine Art - Estate, Assyrtiko 2015, P.G.I. Drama

Egy mérnök, Yannis Papadopoulos hozta létre a borászatot 1993-ban, akihez 1995-ben csatlakozott az építész Yannis Kalaïtzidis és létrehozták az első közös márkát a Techni Alipiast. Mikrochori környékén található az ültetvény, amelyen nemzetközi és helyi fajtákat is művelnek, mint a sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, syrah, sangiovese, nebbiolo, touriga nacional, assyrtiko, agiorgitiko, és lemiona.

Világos citrom színű ital, amelynek illatában jó arányban vegyülnek a virágos és a gyümölcsös aromák. Vilmos körte, érett, sárga alma, őszibarack és citrusok. Pici mogyorós, pörkölt magvas vonal is felismerhető. Telt, szájkitöltő korty, elegáns savakkal, nem túlzó alkohollal és selymes érintéssel. Közepes lecsengés. 7 pont (kb 4000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8013966176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása