Azért nem minden argentín olyan jó, mint Messi! - Kaiken, Terroir feries Corte 2011

2014. november 16.

IMG_1068.JPGA 2002-ben alapított pincészet, a mendozai borvidék kiváló adottságaira alapozva, gyorsan sikeressé vált a világpiacon. Hazánkban kevésbé ismert szőlők házasításából készül koncentrált vörösbor (Malbec 80%, Bonarda 12%, Petit verdot 8%)

A rubinvörös bor vastagon tapad a pohár falára. Intenzív illat árad a pohárból, melyet a piros és fekete bogyós gyümölcsök vezetnek és némi fa, pörkölés egészít ki visszafogottan. A kortyot közepes test, magas alkoholtartalom, alacsony savtartalom és bársonyos tannin jellemzi. Könnyen szerethet korty, de a savak nagyon hiányoznak. Ízében rengeteg erdei gyümölcs, füst, fa vanília jelenik meg. Utóízében kátrányos kesernyésség rontja az összképet. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr886904931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása