Simon Úr és a vörösök

2015. március 03.

A fehér sor után a még izgalmasabb vörösek jönnek. A vörösek között sem mindegyik tökéletes, "agyon" csiszolt, ugyanakkor egyéniségek, amelyekről érdemes beszélni, amelyeket érdemes kóstolni. Mindenkinek ajánlom!

Pinot noir 2012
Visszafogott, fajtára jellemző szín. A gyümölcs vonalat (cseresznye, málna, ribizli, meggy) kevés animalitás, bőrösség, karamell teszi izgalmassá. A kortyban inkább a magyaros virtust, mint a burgundi eleganciát mutat: markáns savak, férfias karakter, közepesnél több tannin. Kissé szárít a korty. Megosztó, de biztosan sokan kedvelik. 2000 Ft-ért kiváló vétel! 7,5 pont

Portugieser 2013 Gőzmalmos, „Megadatik”
Szinte fekete színű bor, komoly feltapadással. Tömény, koncentrált illatában sok piros és fekete bogyós gyümölcs. Magas alkoholú, vastag bor, magas savakkal. Komoly anyag, de nagyon sok idő kell még neki. Kissé rakoncátlan és szikár. 6 pont

Kadarka 2013
Egészen világos szín, komoly tapadás a pohár falán. Illatában sok fűszer, édes kömény, menta, cseresznye, karácsonyi fűszerek, menta, vanília jelennek meg. Magas alkohol, átlagosnál magasabb sav és a fajtától nem megszokott koncentráció jellemzi. Nagy kedvencem! 7,5 pont

Syrah 2012
Szinte fekete szín, hömpölygő, koncentrált bor. Izgalmas fűszerek, tömény fekete bogyós illatvilág. Érett szilva, fekete ribizli, vanília, csoki, kávé íze teszi komplexé. Tömény, vastag, húsos bor. Még fiatal és rusztikus. 7 pont

Bikavér 2009
Közepes alkoholtartalmú, kellemes savú, össze érett bor. Gazdag aromavilág jellemzi sok fűszerrel és piros gyümölccsel. Harmonikus, gazdag, elegáns bor. Szép utóíz. Kiváló bikavér. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr467236479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása