Marco Lazzeretti, Brunello di Montalcino 2004

2015. április 20.

img_2581.JPG

A pincészet első ültetvényeit 1981-ben telepítették Toszkána szívében, Montalcinoban.
Bár 11 éves a bor, Brunello viszonylatban ez nem túl élemedett kor.

Lassan nyíló illatában először sonka, füst, némi aszfalt-kátrány jelenik meg, amely lassan aszalt szilva, fekete ribizli, avar és föld irányába mozdul. Közepes test, érett, selymes tannin, kerek, integrálódott savak és közepes alkoholérzet jellemzi a bort. Még mindig markáns és férfias stílust mutat. Gazdag, rétegzett íz világát a füstölt sonka, erdei gyümölcsök, gomba, avar, föld, pézsma, cédrus, szivardoboz és bőr határozza meg. Érett, komplex bor, amely most van a csúcsán. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr947383498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.