Tiffán, Grande Selection 2003

2015. október 25.

20150928_173840.jpg

Nem oly rég kóstoltam a Grande Selection 100% cabernet franc verzióját, amelyről itt írtam.
A „klasszikus” Grande Selection egy bordói házasítás (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot), az Ördögárok, Kopár és Sterntal dűlőkből.  Ez az utolsó Grand Selection, amely magyar hordóban érett. A Cultivini borszaküzlet szakmának szóló összejövetelén került elő ez az évjáratos palack.

Érett, komplex illatában, étcsoki, bőr, kávé, karamell, avar, föld, füst, tőzeg és erdei gyümölcsök kavarognak. A palackérés izgalmas kapukat nyit meg.
A korty még mindig vibráló. Nagy test, magas alkohol és szárító tanninok, amely 2003-ból nem meglepetés. Íze is gazdag: fekete bors, datolya, dohány, csoki, karamell, füst és édes túlérett erdei gyümölcsök. A lecsengésben felerősödik a kesernyés füstösség. 7 p

Köszönet a Párisi utcai Cultivini borszaküzletnek, hogy megkóstolhattam ezt a régi évjáratot.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr618020927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása