Sauska Pince, Sauvignon blanc 2013

2016. augusztus 08.

20160806_102204_1.jpg

A Sauska birodalom Tokaji ágának termése. A Thurzó és a Padi-hegy adja az alapanyagot. Csak acéltartályban készült. Tekintettel a hatályos jogszabályokra, a bor nem lehet tokaji, csak zempléni.

Nagyon fajtajelleges illat. Összetéveszthetetlen és rendkívül tiszta.  Sok citrus, trópusi gyümölcsök, egres, savanyú cukor és sok vegetalitás is érezhető. A kornak nyoma sincs benne.
Feszes és nagyon tiszta a korty is. Penge és cizellált savak biztosítják az egyenes és lendületes vonalvezetést. Rendkívüli pontosság és precizitás jellemzi. Közepes test és alkohol. Érett egres, őszibarack, vilmoskörte, sárga alma, lime, zöld fűszerek fedezhetők fel. Ásványos jegyek mutatják a borvidéket. Hosszú lecsengés. Szépen elkészített bor. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr669656882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása