High end Hárslevelű

2017. február 05.

orsolyak_betsek.jpg

Orsolyák Attila Bodrogkeresztúron bérel pincét és kezdetben Budapest-Tokaj kétlaki életet élt, ma már ez nem tartható. 1,5 hektár területtel rendelkezik az Istenhegy, Szent Tamás és Úrágya dűlőkben (Mád, Rátka települések). Az idős tőkékben hisz, jelenleg 30-60 év közöttiek az általa művelt szőlők és hogy a kondíciójukat megőrizze, egyáltalán nem használ gyomirtó és rovarölő szereket. Minden évjáratban a lehetőségekhez igazodik a borválaszték. 2016-ban például nem születtek édes borok.

Tokaji Hárslevelű 2015 Betsek dűlő
Saját élesztőjével, oltás nélkül készült bor, amely francia hordóban erjedt és érlelődött. Nagyon elegáns és  sokrétű illatában megjelennek a fehér virágok, az érett fehér húsú gyümölcsök (birs, körte, sárga alma), trópusi gyümölcsök, finom hordófűszerek és szezámmag. A korty is hasonlóan tömör, telt, koncentrált és izgalmas. A savak melletti 10 gramm maradékcukor szép egyensúlyt biztosít. Édes hordó fűszerek, ananász, citrusok, vilmos körte és ásványosság. Kiváló hordóhasználat. Nagyon hosszú lecsengés. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8712184198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Inni, vagy nem inni 2017.02.06. 09:48:21

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Olyan hírdömpinggel indult a hét, hogy a Heti sajtó teljessége a tét, egy dolog a gyűjtés, másik az olvasás, inni meg ki fog, ha a monitorba meredsz folyton folyvást? Hétszentség'17/5 2017. 01....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.