Tízesek párban

2017. március 19.

Két jól ismert pincészet alig több mint 10 éves bora került a poharamba. Nem bántam meg!

20170305_070155_1.jpg
Jásdi Pince, Lőczedombi Olasz rizling 2006
Nem meglepő módon visszafogott, lassan nyíló illat. Mentol, gyógynövény, sárgaalma, sárgadinnye, hibiszkusz, vanília, provance-i fűszerek.
Ízben megjelenik az oxidáció sárga alma formájában. Egyensúlyos és kerek bor. A savak még mindig feszesek. Aszalt gyümölcsök, ánizs, menta, sárga dinnye. Jó állapotban lévő bor, jó inni! 6,5 pont Már nem kapható tétel. Az aktuális évjárat a 2015-ös, amely 4550 Ft

 

20170305_070139.jpg

Thummerer Pince, Egri Kadarka, 2006
Túlérésben szüretelt szőlő, de mégis szárazzá erjesztették.
Érett vörösbor illat, amely édes fűszereket, szedret, áfonyát, fahéjat, gombát, avart vonultat fel, puncsos felhangokkal.
Könnyed, fűszeresen gazdag korty, sok friss és aszalt gyümölccsel. Elegáns fahasználat és szép egyensúly. A savak izgalmasak, a tanninok nem kapnak komoly szerepet, jól integrálódnak a szerkezetbe. 7 pont (5000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6112334859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kacag a máj 2017.03.20. 16:53:11

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Néha légy bolond, egy kicsikét, elrepül úgy a szürke gond, derül az ég, van abba valami báj, hogyha kacag a máj, ezért itasd kicsikét, irányt mutat a Heti sajtó, hova tovább érzékiség. Hétszents...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.