A Kaló tanulmány folytatása

2017. március 25.

kalo2-266x317.jpg

A pincénél tett látogatás után a budapesti kóstolókörben is vendégül láthattuk Kaló Imrét, aki ismét egy különleges sort állított össze nekünk.


Rizlingszilváni – Irsai Olivér 2012
Szalmasárga színű ital, amelynek parfümös illatában trópusi gyümölcsök, citrusok, zöld almás jegyek fedezhetők fel. Korát meghazudtolóan friss korty, melyet  az élénk savak biztosítanak. Sárgadinnye, maracuja, sárgabarack, birs. Határozott csersav érezhető a kortyban. Kissé rövid lecsengését keserűség árnyékolja be. 5,5 pont

Zöld veltelini 2012
Aranyló színárnyalatú bor sárgadinnyével, körtével, fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel, mangóval. Komoly fehérborhoz illő test, mélység, krémes struktúra. Nagyon érett, részben már aszaltas gyümölcsösség, komplex fűszeresség (fahéj, szegfűszeg, fehérbors) Az utóíz hosszan elnyúlik. 7 pont

Leányka, 2010 Főbor
vagyis szamorodni technológiával és érettségben készült bor. Illatában körte befőtt, gyömbér, aszalt gyümölcsök, érett sárgabarack, mangó, karácsonyi sütemények jegyei jelennek meg.
Testes, mély, gazdag korty. Tömör és húsos anyag, sok édes fűszerrel és gyümölcsökkel. Gazdag lecsengés. 6,5 pont

Cabernet sauvignon 2011
Elképesztően gazdag illatában étcsokoládé, kávé, cassis, fekete cseresznye, áfonya, szeder és némi erdei gombásság. A korty hasonlóan ízgazdag, lendületes savakkal, érett tanninnal, nem túlzó alkohollal és hosszú lecsengéssel. Tömör és vastag bor, amely nagy erőkkel rohamozza az érzékszerveket. 6,5 pont

Pinot noir 2009
Mély és vörösboros illatokat mutat a bor. Édes fűszerek sora, hecsedli, tejcsoki, gomba, nedves erdő. Krémes, érett tanninokat felvonultató tartalmas bor. Inkább vörösbor, mint pinot noir. Széles, testes, hömpölygő, olajos. Nagyon sokáig a szájban maradó élmény. Tipikusan az az érzésem, hogy egyszeri, nehezem megismételhető borral állunk szemben. 7,5 pont

Merlot 2009
Megint egy nagy testű, nagy formátumú, intenzív anyag. Étcsoki, kávé, cassis, szilvalekvár, füst, szegfűszeg, fahéj.
Itt mindenből egy nagy lapáttal kapunk. Krémes, olajos textúra. Karamell, kávé, étcsoki, szilvalekvár, fekete ribizli, áfonya, szeder. Nagyon hosszú lecsengés. 7 pont

 

A borász fotóját a magyarkonyha onlineról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4912352949

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akkor látott vizet először 2017.03.27. 13:21:54

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Nem iszom vizet, mert abban halak basznak - mondta Jóska-Pista, ki egy fél deci kevert és egy vice mellett olvasgatta, a Heti sajtó hogy is adja. Hétszentség'17/12 2017. 03. 20. Interjú Áts Ká...

Trackback: Akkor látott vizet először 2017.03.27. 13:21:54

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Nem iszom vizet, mert abban halak basznak - mondta Jóska-Pista, ki egy fél deci kevert és egy vice mellett olvasgatta, a Heti sajtó hogy is adja. Hétszentség'17/12 2017. 03. 20. Interjú Áts Ká...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.