Tonković Pincészet: Kadarka Rapsodija, 2013, Bácska, Szerbia

2017. szeptember 09.

20170822_155610_1.jpg

A ma Szerbiához tartozó Bácskában, a palicsi tó mellett található a Tonković pincészet 10 hektáros birtoka, amelyen csak kadarkával foglalkoznak. Ez a fajta fontos szerepet töltött be a borvidéken, de tömegtermelés halálra ítélte. Az újvidéki egyetem és a kecskeméti szőlészeti fakultáns 10 év alatt kikísérletezte a legjobb és legeredményesebb művelési módot, amit a kadarka meghálál.
A fajtából többféle stílusban készítenek rosé és vörösbort, most a Rapsodija márkanevű került a poharamba.

Már beleszagolva is érezhető, hogy a kadarka fajsúlyosabb arcával találkozunk. Buja, édes, hívogató, gazdag illat: kakaó, nutella, szerecsendió, vanília, keleti fűszerek, málna, szeder.
Húsos, tömör, gazdag korty. Magas alkohol, érett tannin, széles, szájkitöltő test jellemzi. Az utóízébe sem lehet belekötni. 7 pont (4900 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9812817110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása