Château Latour 1998 Grand Vin

2017. december 30.

A borok iránt érdeklődők számára kötelezően ismert az ún. 1855-ös, médoci klasszifikáció. III. Napóleon kérésére, a párizsi világkiállítás közeledtével piacilag átláthatóvá akarták tenni a kiemelkedő minőséget készítő bordeauxi borvidéket, illetve annak a szívét, Médoc, Haut-Médoc, Graves…

{ tovább » }

Figula Pince, Olasz Rizling, Öreghegy 2015

Figula Mihály 30 hektáron gazdálkodik, az ültetvények 80%-a fehér szőlő. Az olasz rizling kiemelt figyelmet kap a pincészet életében, hiszen hat dűlő olasz rizling termését külön készítik és palackozzák. Az Öreghegy-dűlő egy 60 éves ültetvén Balatonszőlősön. Déli fekvésű dűlő, triász mészkő és…

{ tovább » }

Posta Borház - reload

Majdnem két éve, hogy a Posta testvérek borait kóstoltam és megemlítettem egy posztban. A kadarka és a cabernet franc kiemelkedett a sorból és a későbbi kóstolásokkor sem csalódtam bennük. Ennek a két bornak az új évjáratait kóstoltam most, egy merlot is melléjük téve.

{ tovább » }

A skybárban jártam

A St. Andrea birodalom ez év nyarán egy belvárosi skybár egységgel bővült Budapesten. Olyan borokat is megkóstolhatunk itt, amelyeket csak a pincénél szoktak bemutatni a borkedvelőknek. Elfogadtam a head sommelier, Berényi Oszvald meghívását és nem bántam meg. A fehér sor következik:

{ tovább » }

Csobánci újdonságok

A legutóbbi posztom óta Tóth Bálint és Beőthy János borászok útjai szétváltak. Bálint és családja használja a Csobánci Bormanufaktúra nevet, János, pedig Beöthy Pinceként működik tovább. A Mitiszol? rendezvényen kóstoltam az új nagy pinot bort és a chenin blanct.

{ tovább » }