Borban a bölcsesség

2018. március 03.

seven.jpg

Yedi Bilgeler, A Hét Bölcsek Borászat, Pythagoras 2014 Reserve
Az ókori hét bölcset (többek közt Szolón, Platon, Thálész) tartják a filozófia alapítójának. A Yedi Bilgeler pincét a mai Törökország területén hozták létre azon a vidéken, amelyhez a hét bölcs élete kötődik. Az első olyan török pincészet, ahol a borászat mellé hotel és étterem is csatlakozik. 2010-ben alapították a borászatot, akinek a szakmai vezetésére az egyik legjobbnak tartott török borászt, Antoine Bastide d'lizard nyerték meg. Franciaországból hoztak oltványokat és borászati berendezéseket.

A poharamba került tétel Pythagoras mesternek állít emléket. Merlot, malbec, cabernet sauvingon és syrah házasítása.
Némi oxidáltság is megjelenik az illatban, amelynek uralkodó jegye a kávé, étcsoki fahéj, vanília, feketecseresznye, hecsedli és némi földesség. Megkóstolva egy nagy testű, vastag, komplex bort kapunk. Érett tannin, megfelelő savak jól integrálódott alkohol jellemzi. A hordó adta étcsoki, kávé, szerecsendió, vanília, fahéj, mellett a fekete olíva, cassis, szeder is fellelhető. Szép bor, hosszú finissel. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1613712104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása