Müller - alapozó

2018. július 19.

20180716_090049.jpg

Weingut Egon Müller Scharzhof Riesling QBA 2015
Egon Müllernek és pincészetének a neve fogalom a borvilágban. A moseli Scharzhof birtokot 1991 óta IV. Egon Müller vezeti, aki apjától vette át az irányítást. A Müller család hat generáció óta birtokolja a neves grand cru szintű földdarabot a palás talajú Scharzhof-ot. A család 1797-ben vásárolta meg a birtokot a trieri kolostortól. A birtok 16 hektár, ebből 7 hektár fekszik a már említett Scharzhofberger területen.
Ahogy korábban már írtam, a párkány melletti Chateau Belá borászat az irányításával készíti borait. Más kontinensen is próbára teszi magát, hiszen Ausztráliában, Adelaideben közös vállalkozást hoztak létre egy helyi szőlőtermelővel.
A poharamba került ital a moseli alap rizlingje.

Közepesen intenzív, megnyerő, elegáns illat, fehér virágokkal, csonthéjas gyümölcsökkel, citrusokkal, amely mellett, leheletnyi fehérbors és savanyúcukorka is megjelenik. Nagyon tipikus rizling.
Kóstoláskor meglep a hozzáadott széndioxid mennyisége, de a második kortynál már nem zavaró. Egyrészt gyorsan illan a pohárból, másrészt valóban frissíti és lendületessé teszi kortyot. Egyértelműen félédes magasságában van a cukra, amelyet egyensúlyban tart a jó összetételű, frissítő savtartalom. Nagyon könnyed, jó ivású, mégis izgalmas bor. Elképesztően tiszta, egyenes vonalú, kiváló rizling. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1814120665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása