Bodegas Castillo de Mendoza

2018. július 25.

20180720_132834.jpg

A Mendoza család több mint száz éve készt bort a Rioja borvidéken, de komolyabbra, csak 1994-ben fordult a helyzet, amikor Eloy Antonio Mendoza létrehozta a pincét San Vicente de la Sonsierraban. Ma 34 hektáron gazdálkodnak, amely területet organikusan művelik 2001 óta.

Vitarán, Crianza, Tempranillo, DOCa Rioja 2015
Meszes márgás talajon termett, kézzel szüretelt alapanyag. 12 hónapot töltött amerikai hordóban. 50000 palack készül belőle évente.
Az édes hordófűszerek és az erdei gyümölcsök szép egyensúlya. Kedves, jó ivású, gyümölcshangsúlyos bor, különösebb mélységek nélkül. Megfelelő savak, nem túlzó, de karakteres tanninszerkezet. Hosszan kitartó lecsengés. 6 pont

Noralba, Crainza 2015, DOCa Rioja,
80% tempranillo, 20% graciano. Organikus bor, amely 18 hónapot érlelődött francia és amerikai hordóban.
Mély, gazdag illat, sok hordófűszerrel és érett erdei gyümölcsökkel (áfonya, szeder, fekete ribizli). Tüzes alkohol, jó savak, komoly test és nagyon kemény tanninok. Hosszú és tartalmas. Kár a túl markáns tanninért. 6 pont

Autor Ecologico 2015
Tempranillo, amely acéltartályban erjedt, majd 20 hónapot francia hordóban érlelődött finomseprőn. Az almasav bomlás is itt történt. Kakaóbab, fahéj, aszalt szilva, fekete olíva jelenik meg az illatban. Puha tanninok, bársonyos textúra jellemzik. Az édes fűszerek nagyon kedvessé teszik a kortyot. Az alkohol egyértelműen melegít. Hosszú lecsengésű, komoly bor. 8 pont

Reserva DOCa Rioja 2011
Tempranillo, amely 24 hónapot érlelődött új francia hordóban.
Száraz szilvalekvár, fekete ribizli, kakaóbab, étcsoki, konyak, édes fűszerek, pörkölt fa, pörkölt magvak, pici nedves avar az illatban.
Egyben lévő, egyensúlyos korty, komoly beltartalommal. Füst, étcsoki, medvecukor, kávé, karamell. Férfias, de nem bántó tannin. Hosszú, komplex, sokrétű. 7,5 pont

Evento, DOCa Rioja Reserva 2005
A pince top bora, amelyet a kezdetekkor csak családi ünnepekre készítettek.
Tempranillo, amely acéltartályban erjedt, majd 20 hónapot francia hordóban érlelődött finomseprőn. Az almasav bomlás is itt történt.
Egyértelműen egy érett bor. Sült hús, szivar, földesség, beszáradt szilvalekvár, kakaóbab, füstösség vonul fel az illatban. Tökéletesen besimult tanninok, jó savak jellemzik. Karakteres, férfias bor, hosszú lecsengéssel. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8214132071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.