Erzsébet Pince, Estate 2016 (Furmint – Kabar)

2018. szeptember 06.

 erzsebet_estate_2016.jpg

Az 1992-ben útnak indult pince jelenleg 6,5 hektáron gazdálkodik, a munkában a teljes Prácser család részt vesz. A tervek szerint ez a terület bővülni fog a jövőben. A furmintot kabar szőlő borával házasították. A kabar magyar nemesítés, mégpedig a hárslevelű és a bouvier keresztezése, 2006 óta lehet Tokaji néven forgalomba hozni.

Közepesen intenzív illatában a fehér húsú gyümölcsök vezetnek, mint a sárga alma, körte, őszibarack, birs, de ezek mellett némi fehér bors, citrusok és szezámmag is megjelenik.
Elegáns korty, krémes textúra, kifejezetten finom savszerkezet és hosszú lecsengés. Egy kicsit az alkohol felé billen az egyensúly, de összességében szép, strukturált bor. 7 pont (3100 Ft)

 

A fotót Szmodits Balázs profi cuccaiból használtam fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9614221021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varga.daniel.sokbor · sokbor.blog.hu 2018.09.11. 22:08:43

Egészségedre! Az alkoholhangsúly a Kabar fajtajellege lehet, mert a Péter Pincénél is ezt tapasztaltam. Persze nagyon szép borok voltak, de nem fáztam tőlük, annyi fix.

abormegen 2018.09.12. 11:44:30

Köszönöm! Valószínűleg igen, illetve még nincs talán elég szőlészeti tapasztalat a fajtával kapcsolatban.