Ménesi pezsgő

2018. október 16.

44060330_620020518394665_7227395808352534528_n.jpg

Balla Pince, Clarus Spumante, Ménesi pezsgő
A ménes pincészet Methode traditionelle eljárással készült, tehát palackos erjesztésű pezsgője2. Egy régi, szinte elfeledett, csak a ménesi borvidékre jellemző fajtából, a magyarádi fehérbők készült. A fajta karaktere, mintha pezsgőnek lenne kitalálva: alacsony alkohol és kifejezetten magas savak. Az alapbort a Garamvári Pincénél varázsolták pezsgővé. 6 hónapos érlelés után degorzsálták.
Visszafogott illat, amely citrusokkal, zöld almával, pici élesztővel és kenyérhéjjal jelentkezik. Megkóstolva kifejezetten elegáns buborékokkal találkozunk. A bor arányos, jó egyensúlyt mutat. Ízben kevesebb a gyümölcs és kicsivel több az autolízis jegy. Jól elkészített bor, de eleganciában még van hova fejlődni. 6 pont (4650 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8214302759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.