Cusumano, Territorial Benuara 2015, Terre Siciliane I.G.T.

2018. november 17.

20181009_220838_2.jpg

Két testvér, Alberto és Diego Cusumano 2001-ben alapította a pincét, amely ma már 519 hektáros birtok, és Szicília hat különböző régiójában termeszt szőlőt és készít bort. A poharamba került bor a
Presti e Pegni birtok 70 hektárján készült, a Monreale hegyen. A 250 méteres tengerszint feletti magasságú terület agyagos talaján nero d’avolát és syraht termesztenek ami 70 -30 %-os arányban alkotja ezt a házasítást. A 60 q /hektár terheléssel termesztett syrah augusztus végén bekerült a feldolgozóba, amelyet a nero d’avola követett szeptember elején. 80% tartályban erjedt gyakori kevergetés mellett, az almasav lebontásával, a maradék 2000 literes hordókban.

Intenzív illatában sok erdei gyümölcs, étcsoki, fahéj, fekete bors, szilvalekvár jelenik meg, amely mellett egy megosztó animalitás is felfedezhető. Megkóstolva telt idomú, tömör és vastag bort kapunk. Kifejezetten melegítő alkohol miatt dől meg az egyensúly. A tannin finom szerkezetű, sima érintésű. Igazi mediterrán vörösbor, édes ízérzettel, a közepesnél hosszabb finissel. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2614377429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.