Cusumano, Territorial Benuara 2015, Terre Siciliane I.G.T.

2018. november 17.

Két testvér, Alberto és Diego Cusumano 2001-ben alapította a pincét, amely ma már 519 hektáros birtok, és Szicília hat különböző régiójában termeszt szőlőt és készít bort. A poharamba került bor a Presti e Pegni birtok 70 hektárján készült, a Monreale hegyen. A 250 méteres tengerszint feletti…

{ tovább » }

Orosz Gábor - mádi történetek

Orosz Gábor jelenleg 22 hektáron gazdálkodik Mádon, történelmi első és másodosztályú dűlőkben, igen változatos talajokon. Csak a három fő fajtával foglalkozik. Az aktuális borokat kóstoltam, íme a sor:

{ tovább » }

Nyári Ödön, Szent György-hegyi Chardonnay 2017

1978-ban id Nyári Ödön 0,4 hektár területet vásárolt a Badacsonyi borvidéken, a Szent Görgy-hegyen, amely a mai pince alapja lett. Kezdetben három fajtával dolgoztak: olasz rizling, chardonnay és szürkebarát. Mára 9,5 hektárra bővült a terület, amelynek termését acéltartályos és hordós érleléssel is…

{ tovább » }

Látogatás a Szepsy Pincénél

Legutóbb három évvel ezelőtt részesültem abban a megtiszteltetésben, hogy személyesen Szepsy István fogadott a Szepsy birtokon. Néhány hete ismét tanulságos beszélgetésen és kóstolón vettem részt. Íme a borok leírása zanzásítva:

{ tovább » }