Konyári Pince, Páva, 2009

2018. december 30.

20181225_143723.jpg

A pince csúcsbora, amely a kishegyi területről szüretelt cabernet franc és sauvignon házasítása. Több mint egy évet töltött barrikban.

Fajsúlyos, érett vörösboros illatában még mindig sok erdei gyümölcs fellelhető, de elsősorban füst, kakaóbab, kávé, sonka, húsosság, bőrösség dominál.
Megkóstolva nagyon telt, tömör, koncentrált bort kapunk. Mindene nagy, hömpölygő és gazdag. Ízében is a hordó jegyei dominálnak, de aszalt szilva, fekete oliva, áfonya, cassis likőr is felfedezhető. Megfelelő savak mellé tüzes alkohol párosul. Hosszú és koncentrált bor. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1114512992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.