Ken Forrester Pinotage 2013 „Petit”

2019. március 06.

20190306_082353.jpg

A mostani Forrester birtok 1689 óta létezik, akkor még Zandberg, majd később Scholtzenhof néven. Így ez az egyik legrégibb birtok, amely alig 10 évvel Stellenbosch alapítása után már létezett. Első tulajdonosa Frederick Botha telepített szőlőket a birtokon, azóta folyamatos a szőlőtermesztés, amelyet 1833-ban, az új tulajdonosok is folytattak.
A Forrester család 1993-ban vette meg a birtokot, korszerűsítette a szőlőket és emelte a borok minőségét. Az első évjáratuk 1994-ben került a piacra a Stellenbosch melletti Helderberg régió ültetvényeiről. Jelenleg 40 hektárról készítenek bort.

A szőlőfajtát dél-afrikában nemesítették, a pinot noir és a cinsault keresztezésével. Gyakorlatilag csak ebben az országban termesztik. A poharamba került bort dél-keleti kitettségű lejtőkről szüretelték. Hideg áztatás után tartályban erjedt, hordót nem kapott, gyorsan palackozták.

Közepesen intenzív illatában az érett erdei gyümölcsök mellett füstös sonkás jegyek is megjelennek, biztos vagyok benne hogy ez megosztó jegy.
Közepesen telt, jó savú, finomszemcsés tanninú ,jó ivású ,könnyed hangvételű vörösbor. Az erdei gyümölcsök sokasága mellett megjelenő kesernyésség, amely különösen a lecsengésben erősödik fel, nem elegáns. 6 pont (2515 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7714665547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása